Clara teken-en schilderschool 's‑Hertogenbosch

waar?
In een schildersatelier in Ateliervereniging Nova Zembla, St.Josephstraat 20, Den Bosch.

wanneer?
Woensdagochtend 11.00-13.00 u. voor beginners en gevorderden in Den Bosch.Privé-les op afspraak is mogelijk. Er is geen les op feestdagen en in schoolvakanties etc.

hoe?
De lessen gaan uit van tekenen en schilderen naar de waarneming. In deze cursussen kunt u door de intensieve begeleiding, er wordt in kleine groepjes lesgegeven, uw voorkeur voor materiaal en techniek ontdekken en vervolgens uw technische vaardigheid vergroten. Naar aanleiding van stillevens, landschap, portret en model, worden de verschillende beeldelementen, zoals lijn, vorm, restvorm, licht, schaduw en kleur bestudeerd. Grafische- en decoratieve technieken horen tot de mogelijkheden. Als extra verdieping van de lessen wordt er regelmatig aandacht besteed aan de kunsthistorische achtergrond van belangrijke kunstenaars en is het mogelijk met cursisten een bezoek aan een tentoonstelling of lezing te brengen.

voor wie?
Voor beginners die zin hebben om zich in krijt en verf uit te drukken en bij te leren. Voor gevorderden die zelfstandig kunnen werken met de beeldelementen n.a.v. een gegeven opdracht of een zelf gekozen thema.

kosten?
15 lessen van augustus t/m december €225
23 lessen van januari t/m juni €345
38 lessen gedurende een jaar met 10% korting! €513
Priveles €27,50
Een basismateriaalpakket kost €40. (papier kan in de les gekocht worden.) U kunt zich gedurende het hele cursusjaar aan melden en aanvangen met de lessen.

pakket?
Een basispakket bevat: 3 verschillende hardheden potloden, gum, kneedgum, houtskool, doos met 15 kleuren soft pastelkrijt, en tape. Kosten €40. Gevorderden wordt aanbevolen zelf voor min. 5 kleuren acrylverf (wit, citroengeel, ultramarijn blauw, crimson- en cadmium rood) en penselen en spalters te zorgen. Penselen kunnen ook in de les besteld worden.

nog meer?
Henriette organiseert schilder-verjaardagpartijen voor kinderen en (model)teken- en schilderlessen voor groepen volwassenen (b.v. bedrijfsuitje, familie- of vrijgezellenfeestje.) Deelname aan alle activiteiten gebeurt op eigen risico. Inschrijving is bindend; restitutie alleen bij ongeval of ziekte d.m.v. een persoonsgebonden tegoedbon.

Vragen en Inschrijven
U kunt zich telefonisch of per e-mail wenden tot Henriette Heidstra voor het beantwoorden van uw vragen. U kunt ook bellen of e-mailen voor het toezenden van een inschrijfformulier of dit hier downloaden.